Ethiopia Beshasha

60,00 lei185,00 lei

Mustefa Abakeno este un mic proprietar cu 18 hectare de teren lângă Agaro, în zona Jimma din vestul Etiopiei. Ferma lui este situată la 2.040 m și este plantată cu soiuri de cafea de la centrul de cercetare Jimma. Mustefa are un mic pulper cu disc pe care îl folosește pentru a spăla jumătate din cafea care reprezintă Beshasha iar cealaltă jumătate este Kabira, uscată natural timp de 24- 27 de zile pe paturi înălțate.

Ethiopia Beshasha este o cafea procesată prin spălare, cu un profil aromatic complex și vibrant. De îndată ce o prepari, te întâmpină un parfum delicat de iasomie, împletit cu accente florale subtile. Prima înghițitură dezvăluie note de citrice și fructe de pădure, îmbinate de o aciditate strălucitoare, caracteristică cafelelor etiopiene.

 

Note: Fructe de pădure, Portocale, Piersici, Iasomie

Regiune: Jimma

Fermier: Mustefa Abakeno

Varietate: Heirloom

Altitudine: 2000- 2100 m

Procesare: Spălată

Greutate: 250 g, 1 kg