Hario Cold Brew 1000 ml

100,00 lei

Dacă ești iubitor de cold brew și doreșri ca să il prepari acasă ești în locul potrivit! Achiziționează recipientul cu ajutorul căruia poți să prepari cold brew în câtiva pași simplii.

Această metodă de preparare implică un timp de extracție îndelungat, pentru care o să folosim cafea, apă și gheață.

1- La această metodă recomandăm ca rația să fie de 1:10, prin rație înțelegem faptul că, dacă folosim 100g de cafea aceasta o să fie infuzată cu o cantitate de apă și gheață de 10 ori mai mare, respectiv 800g de apă și 200g de gheață.Începem prin a adăuga 200g de gheață în recipientul de cold brew.

2 – Gradul de granulație al cafelei măcinate trebuie să fie unul mare ( cel mai mare) deoarece timpul de extracție este unul lung. Cântărim și măcinăm cantitatea necesară de cafea, o adăugăm în sita recipientului pentru cold brew, distribuim uniform în sită, astfel în cât să nu avem diferențe de desitate.

3 – Următorul pas este preinfuzia, care se face prin turnare a 200g de apă peste patul de cafea după care așteptăm 2 minute pentru a fi eliberați solubilii. Pentru o solubilizare optimă, cantitatea de apă folosită la preinfuzie trebuie să fie dublă față de cantitatea cafelei folosite ( ex: 100g cafea și 200g apă ).

4 – Următorul pas se face prin adăugarea apei peste patul de cafea. Pentru a avea o extracție constantă este necesar ca turnarea apei sa fie treptată, fără ca să intervenim mecanic, lasând apa să pătrundă natural prin patul de cafea.

5 – Ultimul pas este reprezentat de răbdare, și cafeaua are nevoie de timp pentru a fi mai bună, la fel ca și omul. O să așezăm recipientul în frigider și așteptăm 2,5/3 ore, după epuizarea timpului respectiv scoatem filtrul cu cafea din recipientul pentru cold brew și avem un preparat rece extraordinar, numai bun de consumat cu apă tonică sau limonadă.